En härlig hälleflundra kombineras med de två givna tillbehör i form av skirat smör och pepparrot. För en ytterliagre dimension på rätten serverades den med med en krämig rärkröra.

4 personer

Ingredienser
600 gram hälleflundra
100 gram smör
300 gram räkor
Pepparrot
Salt
Vitpeppar
Crème fraiche (Hjordnära)
Körvel
4 ägg


Fond
1 gul lök
1 dm purjolök
1 stjälk selleri
3 lagerblad
1 morot
4 stjälkar persilja
10 vitpepparkorn
Salt
Vatten

Skala lök och morot. Skär ner samtliga fondingredienser grovt i vattnet. Tillsätt kryddor. Låt det hela koka upp. Stäng av värmen och låt det dra i 10 minuter. Tillsätt i fisken som du delat i bitar cirka 15 minuter före servering. Lägg på lock sätt på låg värme på spisen.

Under tiden; skala räkor och hacka dessa tillsammans med körveln. Rör samman med créme fraiche och smaka av med vitpeppar.
Hacka de varma hårdkokta äggen och smält smöret. Servera allt på varma tallrikar med kokt potatis av sparristyp samt riven pepparrot.

Att dricka till
En mild Chablis till.