Stekt strömming med tzatziki
Grekiskt möter svensk i en fantastiskt trevlig kombination. En riktig grekklassiker i form av tzatziki möter bland det svenskaste jag vet, nämligen stekt strömming. Gott!
4 personer
Ingredienser
2 dl yoghurt
2/3 av en gurka
1-2 vitlöksklyftor
1 bytta slätbladig persilja
Vitpeppar
Salt
Fisken
Strömming 20-24 st
Grovt rågmjöl
Salt
Vitpeppar
Tillbehör
Sparrispotatis
Börja med såsen. Riv gurka grovt och salta. Låt stå i 30 minuter och sedan krama ur vätskan. Blanda gurkan med pressad vitlök, yoghurt, hackad persilja, vitpeppar och eventuellt mer salt. Sätt åt sidan.
Skala och sätt potatisen på kokningen.
Mjöla strömmingen samt salta och peppra. Stek i smör och olja (sätt eventuellt in den på värme i ugnen 100 grader medan potatisen kokar klart).
Servera med strömming, tzatsiki och den kokta potatisen.
Att dricka till
Servera med en god lager oc eventuellt en god Aalborg
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Peter den 2012/03/29 klockan 06:37, och ligger i kategorin Fisk, Mat. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 9 år sedan
Ser gott ut. Fina foton dessutom.
ungefär 9 år sedan
Underbar kombination, men lingonsylt e bra! Ha D!
ungefär 9 år sedan
Mums, så gott det låter. Måste jag absolut testa
ungefär 9 år sedan
Finns bara ett ord för dina bilder. Fantastico