En värmande grönsakssoppa på blomkål nu när vårens sista köldknäpp är ett faktum. Len och god med perfekt sälta.

4 personer

Ingredienser
400 gram blomkål
1 kruka körvel
1 gul lök
2-3 dl grädde
4 dl kycklingfond
Socker
Smör
Salt
Svartpeppar
Mjölk (att späda med om soppan blir för tjock. Kan blandas med lite kokspad)
4 skivor parmaskinka

Instruktioner
Ansa blomkålen och koka den i lättsaltat vatten. Ta den av spisen och spara lite kokspad när du silar av blokkålen. Sätt åt sidan. Skala och hacka löken, stek den i smör, sätt åt sidan.

Lägg blomkål, körvel, grädde, kycklingfond, lite socker, peppar och lök i en blender. Kör i cirka tre minuter. Om konsistensen blir för tjock akn du späda med mjölk och kokspad. Kör någon minut till. Smaka av med salt och eventuellt mer fond.

Micra paramskinkan tills den blir krispig.

 

Servera som på bilden med en körvelkvist.