Torskgryta med ärtor
Ännu en mustig fisksoppa att äta till helglunchen. Denna gång med torsk och ärtor.
4 personer
Ingredienser
400 gram torsk
1 schalottenlök
2,5 dl ärtor
2 dl riven ost (Gruyère)
3 dl grädde (Hjordnära)
1-2 dl fiskbuljong, gärna en egen fond
Smör
Salt
Vitpeppar
400 gram torsk
1 schalottenlök
2,5 dl ärtor
2 dl riven ost (Gruyère)
3 dl grädde (Hjordnära)
1-2 dl fiskbuljong, gärna en egen fond
Smör
Salt
Vitpeppar
Gör följande
Sätt ugnen på 180 grader.
Skala och hacka lök. Stek i smör.
Tärna fisken. Blanda buljong/fond med grädde, ost och den stekta löken. Värm och smaka av med salt och peppar.
Placera ärtor och fisk i en liten kokott. Tillsätt blandningen ovan och sätt in det hela i ugnen (cirka 30 minuter). Sätt gärna en form eller plåt under för det kan rinna över. Håll koll och stäm av temperaturen till 80 grader.
Tärna fisken. Blanda buljong/fond med grädde, ost och den stekta löken. Värm och smaka av med salt och peppar.
Placera ärtor och fisk i en liten kokott. Tillsätt blandningen ovan och sätt in det hela i ugnen (cirka 30 minuter). Sätt gärna en form eller plåt under för det kan rinna över. Håll koll och stäm av temperaturen till 80 grader.
Att dricka till
En chablis passar bra till.
En chablis passar bra till.
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Peter den 2012/04/10 klockan 05:15, och ligger i kategorin Fisk, Mat, Soppa. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 8 år sedan
Låter gott