Ännu en mustig fisksoppa att äta till helglunchen. Denna gång med torsk och ärtor.

4 personer

Ingredienser
400 gram torsk
1 schalottenlök
2,5 dl ärtor
2 dl riven ost (Gruyère)
3 dl grädde (Hjordnära)
1-2 dl fiskbuljong, gärna en egen fond
Smör
Salt
Vitpeppar

Gör följande
Sätt ugnen på 180 grader.

Skala och hacka lök. Stek i smör.
Tärna fisken. Blanda buljong/fond med grädde, ost och den stekta löken. Värm och smaka av med salt och peppar.
Placera ärtor och fisk i en liten kokott. Tillsätt blandningen ovan och sätt in det hela i ugnen (cirka 30 minuter). Sätt gärna en form eller plåt under för det kan rinna över. Håll koll och stäm av temperaturen till 80 grader.
Att dricka till
En chablis passar bra till.