Hälleflundran kan vara svår att få tag i, så denna kan vara lämplig att förbeställa vid din lokala fiskebod/-bil. Får ni inte tag i fisken har vi ju ett grundläggande problem och ni får antingen ge upp anrättningen eller ge dig ut på fiske själv.

Ingredienser:
Hälleflundra
Räkor
Grädde
Potatis (färsk)
Körvel
Libbsticka
Persilja (Blad)
Morot
Selleri
Gullök
Salt/peppar(vit)
Vetemjöl

Instruktioner:
Koka en buljong på lök, selleri, morot, persilja, libbsticka, körvel, fiskrens och räkskal. Sila bort skräpet och koka ihop buljongen. Häll i grädde och låt det koka samman.
Krydda med vitpeppar och salt. Balansera med lite socker.
Tvätta potatisen och koka.
Skär hälleflundran i lämpliga bitar, krydda med vitpeppar och salt samt mjöla fisken. Stek sedan fiskbitarna i smör.
Servera som på bilden och dekorera med körvel. Jag har två enorma plantor som jag köpt på Västra Torget i Jönköping, eftersom jag anser att det är ett måste att alltid ha färska kryddor tillgängligt.

Att dricka till:
Se bilden Pouilly-Fumé (nr 2227)