Fiskburgarna är tillbaka i ny tappning. Vi bjuder dem vid detta tillfälle med en len räksås och ris.

Fiskbullar
Enligt tidigare recept.

Räksås
Räkskal (ifrån fiskbullarnas räkor)
1/4 fänkål
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 stjälk selleri
Smör
1 tsk tomatpuré
2 dl grädde
1 dl Noilly Prat
Vatten
Salt


Skala lök samt vitlök och hacka den fint. Stek i smör med lite socker. Tillsätt fint strimlad fänkål och selleri. Tillsätt efter 5 minuter skalen och häll på Noilly Prat samt vatten och låt det koka i cirka 30 minuter (vattnet ska täcka skalen till att börja med).
Sila av skalen och koka samman buljongen till 1 dl. Tillsätt tomatpuré under tiden du kokar samman. Späd med grädde och koka tills såsen blir simmig. Smaka av med salt.

Ris
1 schalottenlök, finhackad
1 1/2 dl ris
3 dl vatten

Häll allt i en kastrull och låt det koka tills riset är klart.

Servera med de värmda fiskburgarna, ris och sås. Dekorera med koriander.

Att dricka till
Ett glas Champagne fungerar fint.