Marulk, denna fula och köttiga fisk som smakar minst sagt gott. Ihop med en enkel sallad och en krämig sås gjord på ärtor, blir denna fisk en riktig succé.

Fisk
500 gram marulksfilé
Salt
Vitpeppar
Smör till stekning

Sås
2 dl kycklingbuljong
1 dl crème fraiche
1/ msk citronsaft
300 gram gröna ärtor
1 msk
Smör
1/2 krm svartpeppar
1 schalottenlök
1 msk smör

Sallad
Blandsallad
Ruccola
Vinaigrette (1 del citronsaft, 2 delar olja, 1 tsk fransk senap, salt, pappar och lite socker. Vispa samman.)

Gör följande
Börja med såsen. Koka kycklingbuljong, crème fraiche och citronsaft. Mixa tillsammans med 2/3 av ärtorna och sila. Mixa igen med smör, salt och peppar.
Fräs den finhackade löken i smör och tillsätt resterande 1/3 av ärtorna. Vid serveringen tillsätts detta till såsen.

Stek marulksfiléerna i smör tillsammans med salt och peppar. Kör klart i ugn på 150 grader. Färdigt när innertemperatur 60 grader.

Servera med en sallad och vinaigrette.

Att dricka till
En Australiensisk Chardonnay från Margret River ” Miles from nowhere ” (nr 90412).