Nu är våren här! Den knackar åtminstone på dörren emellanåt, men står inte alltid kvar när man öppnat den. Nu är det då snart dags att vistas mer ute i det fria med vänner, bekanta och familj. Kanske vid grillen nu till Valborg. Skulle det nu vara så att det är för kallt ute s går det ju att grilla ute men att äta inne. Det har hänt att vi till och med gjort det runt jul för grillat är ju både roligt och gott.

Till lamm, andra smakrikare kött med goda tillbehör passar det bra med en 2010 Dolcetto d’Alba, Orlando Abrigo, Piemonte, Italien, 89 kronor, Sn: 2331. Vinet doftar örtigt med toner av körsbär och lakrits. Servera det till klassikern Grillad entrecôte med klyftpotatis. Blanda gärna upp med lite andra rotfrukter för att få en extra dimension.

Till rosén 2011 Collavéry, Dom. de Collavery, Provence, Frankrike, 79 kronor, Sn: 2859 grillar du Ädelfisk som serveras med romsås. Du kan fånga fisken själv eller köpa såklart!
Viner smakar milt av smultron, hallon och ha en härlig friskhet. Vinet passar också utmärkt som apéritif.