Snart är det väl dags för Systembolaget att ha en hylla med Musik-viner. Det kommer fler och fler. Vinerna är kanske inte de mest eleganta på bolaget men det är ju en riktigt rolig och passande grej att ge till kompisen som älskar bandet i fråga. Inget av vinerna passar heller speciellt bra att lagra. De är kort och gott (som de flesta vinerna vi köper) gjorda för att dricka nu.

I skrivandets stund så är det senaste tillskottet 2010 Kiss Zin Fire Zinfandel, Rock ’n’ Wines, Kalifornien, USA, 99 kronor, Sn: 6575. Detta kralliga vin smakar massor av björnbär och vanilj och passar till riktigt smakrika rätter. Jag väljer en grillad köttbit med en kraftig rödvinsås eller vällagrad ost såsom cheddar.

2010 Elvis The King Cabernet Sauvignon, Elvis Prestleys Wine Cellars, Kalifornien, USA, 103 kronor, Sn: 6312 är också ett fruktigt muskelpaket med smak av mörka bär med fattoner av vanilj. Välj en något elegantare rätt som Rådjursstek med rödvinsås och mos.


2011 Motörhead Shiraz, South Eastern Australia, Australien, 119 kronor, Sn: 6318
bjuder doft av hårt rostade ekfat, eukalyptus och mörka bär. Serveras definitivt till grillat nötkött med massor av nymald svartpeppar!

Rock it!