En enkel lunch med få ingredienser och stora variationsmöjligheter. Tonfisk fick stå i centrum på denna anrättning.

2 personer


Ingredienser
200 gram tonfisk
200 gram sushiris
0,5 Gurka
0,5 avokado
2 noriark
1 salladslök
Majonnäs
Risvinäger
Wasabi

Koka enligt instruktion (se påse) och tillsätt vinäger.


Nigiri (10 st)
Forma små rätblock/cylindrar av ris och dutta på wasabi samt täck med tonfiskremsor.

Maki 1 (10 st)
Ta ett noriark, täck med ris (lämna en cm av noriblad utan ris, till att limma ihop maki med) och dra över en sträng majonnäs tvärs över. Lägg stavar av gurka, tonfisk och strimlor av salladslök utmed majonnäsen. Fukta den kala noriremsan och rulla ihop arket till en rulle (använd gärna en bambumatta).

Maki 2 (10 st)
Täck med ris enligt ovan och placera stavar av avokado och tonfisk tvärs över. Rulla och limma ihop enligt ovan.

Sashimi
Skär remsor av tonfisk och forma rullar/rosor.

Servering
Lägg upp med wasabi, soy sauce och självklart ätpinnar.