När det gäller grillen tänker många på korv, flintastek kycklingspett eller i bästa fall någon bit av nötfilé. Det finns dock ett kanonnyttigt och gott alternativ som blivit allt vanligare de senaste åren och det är den ”färgsprakande” tonfiskfilén. Tonfiskköttet är saftigt, välsmakande och kan med lätthet ätas både helt rått (ofta i sushi/sashimi) och lättstek.

Gör en dressing på:

1 msk fransk senap (Dijon)
7 cl olivolja
1-2 msk vitvinsvinäger
Salt och svartpeppar

Potatissallad:
Färskpotatis som du kokar och delar i bitar (efter smak) till salladen.
Färsk knipplök som strimlas/hackas.
Rädisor, skär i tunna skivor.
Hackad bladpersilja
Rör samman salladen precis före serveringen.

Gurkan:
Skiva gurka på mandolin.
Lägg den i olivolja tillsammans med salt och persilja samt lite svartpeppar. Låt den dra i trettio minuter.

Fisken:

Gulfenad tonfisk, salt och svartpeppar. Låt den ligga i rumstemperatur en timma.
Grilla tonfisken korsvis i två minuter på varje sida.
Servera som på bilden. Det är verkligen lika fräscht som det ser ut. Låt väl smaka

Att dricka till:
Vi drack en Zinfandel till, den röda. Det borde fungera med en Pinot Noir också.