Somrigt och gott med smakrika lammkotletter och krämig aubergin. Rätten avnjöts dagen till ära med ett par vänner ute på terassen.

4 personer
Ingredienser
8 lammkotletter
1 gul paprika
4 kvisttomater/10 körsbärstomater
1 zucchini
1 stor aubergin
2 vitlöksklyftor
Olivolja
Vit tryffelolja
Citronsaft
Salt
Svartpeppar
Hackad gräslök

 

Börja med att dela paprika och ta bort kärnor samt dela i mindre bitar. Skiva upp zucchinin och dela tomater samt lägg dessa, tillsammans med paprikan i en ugnssäker form. Häll på olivolja och rör om samt kör i ugn (180 grader) tills det hela fått färg.

Fortsätt med auberginen som ska pickas. Därefter körs den i micron på 800 watts effekt i cirka 4 minuter. Kolla så att den blir mjuk. Skrapa ur innehållet och kör det med en mixerstav tillsammans med lättstekt finhackad vitlöksklyfta, 1 tsk citronsaft och 3-5 msk olivolja. Smaksätt om så önskas med tryffelolja samt salta och peppra efter smak.

Salta och peppra lammkotletterna och stek i olja.

Servera som på bilden med lite finskuren gräslök samt lite basilika.

Att dricka till
Brunello di Montalcino (nr 12357).