En fantastiskt trevlig lunchrätt som avnjöts utomhus i solskenet. Naturell piggvar med stekta champinjoner, smörslungade nypotatisar och finhackad gräslök.

4 personer
Ingredienser
1,5 kilo piggvar (hel och urtagen)
Salt
Smör
2 dl torrt vitt vin
1 morot
1 selleristjälk
1 dm purjolök
1 färsk lök
5 vitpepparkorn
2 lagerblad
3-4 hg bruna champinjoner
600 gram nypotatis
Smör
Gräslök

Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader och smöra en långpanna stor nog för fisken.
Skala moroten och dela i mindre bitar. Skala löken samt grovhacka. Dela sellerin, och skiva upp purjon. Lägg allt i långpannan, krydda med salt, vitpeppar och lagerblad.
Skölj fisken samt klipp bort stjärt och fenor. Lägg fisken på grönsakerna och salta. Häll på vinet och sätt in i ugnen. Kör tills innertemperatur är 65 grader.

Under tiden kokas potatisen.

Skiva champinjonerna och stek i smör samt salta och peppra. Häll på lite fond från långpannan och red med smör precis före serveringen.

Lägg en stor klick smör på potatisen efter att du hällt av vattnet, sätt på locket och låt det smälta. Släng på gräslöken och slunga potatisen.

Rensa fisken och servera som på bilden.

Att dricka till
En oekad Chardonnay från Adelaide hills.