Varm sommar, sand mellan tårna och lite av misstag i vinglaset. Att umgås med de du gillar på en strand med god dryck och något att äta är underbart. Speciellt nu när kvällarna är så ljusa. Snart stundar också midsommar då sill och potatis för de flesta är en självklarhet!
Nedan följer tips på viner att ta med till stranden, ut i trädgården eller till kolonilotten. Några av dem är ligger i beställningssortimentet så beställ nu för leverans före midsommar.

2011 Bestheim Riesling Réserve, Bestheim, Alsace, Frankrike, 89 kronor, Sn: 74879 (beställningssort)har blommighet i doften. Smaken bjuder på frisk syra med toner av citrus och en lätt restsötma. Detta vita vin passar fint till sill och gräddfilen eller hemgjorda gubbröran.

Rosén 2011 Cuvée Carolle Rosé, Domaine de la Sauveuse, Côtes de Provence, Frankrike, 99 kronor,
Sn : 73498
(beställningssort), bjuder på stor doft av jordgubbar och i smaken återfinner vi friska röda vinbär. Lätt restsötma även här. Bjud till grillad fisk med färsk potatis och syrlig vinegrette.

Nyhet från bryggeriet Spendrups är Brutal Brewing Summer edition, Sverige, 9,90 kronor, Sn: 11499. Ölet, som är tappat på roligt designad burk, smakar fruktigt av gula plommon och aprikos med en lätt örtighet mot slutet. Köp en platta och bjud till sill, grill eller som aperitif.