Bruschettan är helt klart det ultimata drinktilltugget. Den går att variera i oändlighet samt kan göras allt ifrån matig och kryddig till lätt och mild. Absolut en favorit när gäster ska komma på besök.

Svampbruschetta
Vitt surdegsbröd
1 schalottenlök
20 små bruna champinjoner
2 vitlöksklyftor
1/2 dl grädde Hjordnära
Lagrad grevé till gratineringen
Salt
Svartpeppar
Smör

Tomatbruschetta
Vitt surdegsbröd
20 körsbärstomater
1/2 msk tomatpuré
1 finhackad schalottenlök
1 vitlöksklyfta
Salt
Socker
Svartpeppar
Hackad basilika
50 gram kokt skinka, hackad
Lagrad grevé till gratineringen
Olja

Svampröra
Hacka den skalade löken samt tillsätt pressad vitlök och stek i smör på svag värme. Lägg i den skivade svampen samt salta och peppra. Avsluta med att hälla i grädden.

Tomatröra
Skala och hacka löken fint och tillsätt den pressade vitlöken. Stek i olivolja och tillsätt sedan de hackade tomaterna tillsammans med tomatpurén.
Smaka av med salt socker och svartpeppar. Avsluta med att lägga i skinka och basilika.

Skiva brödet i skivor och rosta. Bred på fyllning och lägg en skiva ost på. Gratinera i ugn 200 grader tills ytan är gyllenbrun.