Så närmare vi oss ännu en midsommar med stormsteg. De flesta vet redan var och med vem de ska fira. Det enda som återstår nu är att bestämma midsommarmeny, så här kommer några förslag som kan inspirera till att göra dagen lite extra lyckad.

En självklarhet på midsommarafton är fisk och då speciellt sill. Ett trevligt upplägg är att med hjälp av favorittillbehöret färskpotatis skapa ett riktigt somrig tilltugg. Se ”Enkelt tilltugg på färskpotatis”. Ett annat alternativ är att servera sillen varm vilket kan vara ett trevligt val jämte många kalla rätter. Se ”Sillcocotte och ärtpuré med löjrom”.

Ytterligare en varm fisk som gör sig utmärkt på buffébordet eller till förrätt är den smaskiga Bakelsen på lax. Se ”Laxbakelse med zucchini”

Även ägg, räkor och rom gör sig bra tillsammans och fungerar väl som plockmat eller på lunchtallriken. Se ”Räkröra på ägg” och ”Ägghalvor med ärtröra och löjrom”

Komplettera fiskarna med en bit saftigt kött i form av rostbiff, en eller två sorter. Se ”Rostbiff på innanlår av älg” och ”Godaste rostbiffen”.
En bra idé för att göra det hela ytterligare lite matigare är att komplettera med till exempel en rejäl potatissallad (Se ”Potatissallad till midsommar”) och ett par baguetter (Se ”Enkel baguette”).

Avsluta med tårtfavoriten Jodgubbsmoussetårta med knäckig botten (se ”Jordgubbstårta – både krämig och knäckig” ) och en kopp hett kaffe.

Att dricka till
Härliga och somriga förslag på både vin, öl och snaps finner ni här, här och här.