Ytterligare en somrig efterrätt som fungerar utmärkt till en svalkande vaniljglasskula. Rabarber kombineras med hallon i ett välbakat pajskal och skapar en av sommarens goda smakminnen.

6-8 personer
Skalet
3 dl vetemjöl
1 dl florsocker
Rivet skal av 1/2 citron
100 gram kallt smör, osaltat
1 äggula
1 km salt
1 tsk kallt vatten

Fyllningen500 gram rabarber
250 gram hallon
1 1/2 dl råsocker
1 tsk ekologiskt bourbon vanilla  ( Vaniljpulver )
3 msk potatismjöl
Florsocker till dekoration

Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader

Kör mjöl, florsocker, citronskal och smör i en matberedare, till en smulig deg. Tillsätt äggula, salt och vatten, kör tills degen känns smidig. Kavla ut degen till en rundel om 26 centimeter. Lägg i pajskalet och tryck upp degen mot kanterna. Nagga med gaffel och sätt den i kylen.

Grädda pajskalet tills det får lite färg.

Skär rabarberna i centimeterbitar. Lägg dom tillsammans med hallonen i en stor skål med råsocker, vaniljpulver och potatismjöl. Blanda och lägg det i pajskalet. Kör i (200 gradig) ugn i 25 minuter. Om skalet börjar bli bränt täck med alfolie.

Låt svalna, skär önskade portionsbitar och pudra med florsocker. Lägg på en kula vaniljglass.