Det finns gott om svamp i skogen och därför blir det kantarellsås till dagens fisk.

4 personer

Ingredienser
600 gram bergtunga
6 dl fina kantareller
1-2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
3 dl grädde
1 dl Noilly Prat
1 kvist timjan
Socker
Salt
Vitpeppar
Dill
Färskpotatis

Instruktioner
Hacka löken och stek i smör. Tillsätt svampen, salta och peppra. Stek tills överflödig vätska försvunnit. Tillsätt vin, grädde och timjan. Koka till krämig konsistens.
Smörj en form med smör, krydda fisken och vik den dubbel. Lägg i formen och häll över svampstuvningen. Sätt in i ugn på 170 grader.
Koka samtidigt potatisen.
När fisken har en innertemperatur om 60 grader är den klar.

Servera med dill och potatis på varma tallrikar.

Att dricka till
Sauvignon Blanc passar bra. Väl kyld till sommarlunchen.