Brynt smör till hälleflundra
Ett gäng kompisar på besök på fredagen. Önskemålet var fisk och valet föll då på hälleflundra. Till denna fina och köttiga firre serverades grön sparris, brynt smör och rikligt med pepparrot. Sjukt gott och väldigt enkelt.
4 personer
Ingredienser
900 gram hälleflundra
Salladslök
Morot
Vitt vin
16-20 sparrisar, grön
100 gram smör
1 dm pepparrot
Salt
Svartpeppar
Gör följande
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg upp fisken på en plåt och omge den med grov skuren lök samt morot och häll på en skvätt vin samt peppra. Sätt termometern nära benet i mitten och sätt in i ugnen. Ta ut när innertemperaturen nått 55 grader.
Skala och riv pepparroten.
Koka sparrisen i cirka 5 minuter.
Smält smöret och låt all vätska bubbla bort. Vispa sedan på hög värme tills smörets utfällning antagit en mörkbrun nyans och avger en nötig doft.
Servera enligt bild.
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Adam den 2012/07/18 klockan 06:35, och ligger i kategorin Fisk, Mat. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 8 år sedan
Vilken perfekt kombination. Så sugen jag blev nu.
ungefär 8 år sedan
Oj, oj oj så gptt. Blir så sugen på hälleflundra när jag ser dina grymma bilder och recept.