Gott och krämig med pigrimsmusslor och fänkål. Fungerar bra som förrätt och faller nog de flesta i smaken.

4 personer

Ingredienser
8 pilgromsmusslor
1 fänkålshuvud
2 dl grädde
1 dl Noilly Prat
1 färsk gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk pastis
Salt
Socker
Svartpeppar
Anisisop eller fänkålsdill

Instruktioner
Dela fänkålen i mindre bitar och stek i smör tillsammans med den hackade löken samt vitlök. Stek i cirka 5 minuter. Häll på Noilly Prat samt grädde och koka tills det är mjukt. Tillsätt pastis. Smaka av med salt och peppar samt lite socker. Mixa det hela till en kräm, håll varmt.

Stek pilgrimsmusslorna i smör tillsammans med anisisop (knappa minuten på varje sida).
Häll krämen på en tallrik lägg musslorna på. Häll över det brynta smöret och dekorera med anisisop.

Att dricka till
Sancerre Les Belles Dames (nr 2245).