Vinkokta musslor
Fantastiskt gott om det görs rätt. Mycket trevlig pill-/plockmat att äta till lunch eller förrätt.
2 personer
Ingredienser
1 -2 dl vitt vin, Sauvignon Blanc
1 röd pepparfrukt
2 färska lökar
4-6 vitlöksklyftor
1knippe persilja
1 stjälk selleri
1/4 fänkål
1 klick smör
Rensa och hacka lök, vitlök, fänkål och selleri. Finhacka pepparfrukten. Stek allt i smör, tillsätt vinet och slutligen musslorna. Strö hackad persilja över, spara lite till serveringen. Koka under lock tills alla öppnat sig. Cirka 5 minuter.
Servera med vitt bröd, baguette.
Att dricka till
Sancerre Les Belles Dames (nr 2245).
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Peter den 2012/07/27 klockan 07:00, och ligger i kategorin Mat, Skaldjur. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 7 år sedan
Mycket gott. Trevlig sommarmat.