Ännu en hälleflundra, denna gång smaksatt med rödvin och tomat.

Ingredienser
600 gram Hälleflundra
1 purjolök
2 små gula lökar, helst färks med grön blast
12 körsbärstomater
2 msk tomatpuré
2 lagerblad
Liebsticka
Maizena
1/2 dl vatten
3 dl rött vin
Smör
Olivolja
Persilja
Salt
Vitpeppar

 

Instruktioner
Skär lök och purjo i inte alltför små bitar och låt dom puttra i olja och smör på låg värme.
Tillsätt vin, tomatpuré, liebsticka, lagerblad och tomaterna som du snittat med ett kryss. Koka upp och lägg fiskbitarna ovanpå, lägg på ett lock.
Sätt in grytan i ugnen, 200 grader i cirka 25 minuter, kolla så fisken har en innertemperatur på cirka 70 grader.
Rör ut lite maizena i rött vin och häll det över fisken för servering. Rör om. Servera med kokt potatis. Dekorera med persilja.
Drick en Pinot Noir från USA.