Härlig fisk som serveras med champinjoner i en gräddig sås.

4 personer

Ingredienser
4 relativt stora bergtunga filéer (150-200 gram)
1 gul lök
100 gram bruna champinjoner
1/2 litet salladshuvud
5 dl grädde
100 gram smör
1 dl vitt vin
Salt
Vitpeppar

Färsk potatis
Körvel

Instruktioner
Vik ihop fisken efter att ha kryddat den. Skiva champinjonerna och stek i smör. Salta och peppra, sätt åt sidan. Lägg fisken i en rostfria panna som är väl smörad. Tillsätt den finhackade löken samt vitt vin och lite salt.
Pochera i 6 minuter, ta upp och håll varmt. Tillsätt grädden och koka ner såsen till hälften. Sila av. Tillsätt resten av smöret och häll över champinjonerna. Häll såsen över den varma fisken tillsätt finstrimlad sallad och sätt in det hela i ugnen (180 grader). Gratinerad till fin yta.
Servera med färsk potatis eller ris.

Att dricka till
En Chablis passar bra.