En riktigt god liten heting bland pajer. Fina smaker ifrån fläsk, kyckling och bakat bröd.


6 pajer

Ingredienser
2 färska gula lökar
2 vitlöksklyftror
400 gram lårfilé
2 morötter
1-2 msk kycklingfond, koncentrerad
1 msk mjöl
5 kvistar persilja
1 dl vitt vin
Salt
Peppar
Smördeg
1 ägg
1 skiva varmrökt fläsk, 8 mmm tjock
Smör
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.

Hacka kycklingen i mindre bitar och stek i smör med salt och peppar. Hacka löken fint och tillsätt den till kycklingen. Pressa vitlöken över, skiva och tillsätt morötterna samt stek det hela på låg värme. Tillsätt det tärnade rökta fläsket, pudra mjölet över och tillsätt vinet samt buljongen. Koka till kycklingen är klar och stuvningen är krämig. Tillsätt hackad persilja samt smaka av med salt och peppar. Sätt åt sidan.

Ta fram smördegen och knäck ett ägg som vispas. Ta ut rundlar av smördegen så de täcker formen gott och väl. Pensla kanten med ägget fyll formen med stuvningen och tryck över smördegen. Picka degen och pensla densamma, grädda i ugn tills smördegen fått en gyllene färg.
Servera.
Att dricka till
Gärna ett glas svalt rosé till.