Lammfärsbiffar
En bra och mättande lunch.
Jag började med att slängde in ett dussin tomater, i ugnen, med ett en liten punktering på samt salt och olivolja, 210 grader.
Biffarna bestod av:
500 gram lammfärs
En gul lök finhackad
Ett ägg
Tre msk ströbröd
En knapp dl grädde
Svartpeppar och salt
Ett knippe persilja, slätbladig
Instruktioner:
Blanda samman samtliga ingredienser, till färsen, smaka av med salt och peppar. Stekt i smör och in i ugnen under tiden tomater går färdigt.
Sallad bestående av:
Krispig sallad (valfri sort)
Persilja
Körvel
Basilika
Spenat, den spröda typen
Lite olivolja på
Servera enligt bild med juicen från tomaterna i ugnen.
Världsklass, om ni har bra tomater.
Dricka till:
Vi drack en Sangiovese till, riktigt bra denna gången också.
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Peter den 2010/07/11 klockan 08:37, och ligger i kategorin Kött, Mat, Sallad. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |