En varm och smakrik soppa för kyliga sommarkvällar. Svamp, buljong och ost i en härlig blandning.

Ingredienser
200-300 gram champinjoner
1 liter kycklingbuljong
1 färsk lök
1-2 vitlöksklyftor
Persilja
Parmesanost till serveringen
Olivolja till serveringen

Instruktioner
Gör helst din egen kycklingbuljong (Lite överkurs, se receptet på Marsalkyckling; Spara kycklingresterna samt överbliven buljong från detta recept. Tillsätt lite hackad stekt lök, häll på ett par deciliter torrt vitt vin och spetsa eventuellt med lite grönsaksfond. Koka i cirka 20 minuter. Sila från renset.)

Späd buljongen så du har cirka en liter. Tillsätt vid behov kycklingfond.
Stek löken i olja på låg värme. Tillsätt den skivade svampen och stek tills den fått färg. Tillsätt finhackad vitlök. Rör ner svampen i buljongen och tillsätt hackad persilja.

Servera med riven ost och några droppar god olivolja.