Krämigt, fräscht och fruktigt. Här kommer min version av jordgubbsrisotto.

4 personer

Ingrediernser
2 dl carnaroliris
5-8 dl kyckling eller grönsaksbuljong
400 gram jordgubbar
50-100 gram smör
2 dl riven parmesanost
1 schalottenlök
Smör till stekningen
Mynta till dekor
Balsamvinäger (god kvalitet 10-15 år)

Gör följande
Hacka löken fint och stek på låg värme i smör. Tillsätt riset och rör under cirka 5 minuter. Börja med att tillsätta varm buljong i omgångar. När riset börjar bli al dente tillsätt ost och smör. Riset ska vara löst i konsistensen när detta är gjort. Tillsätt klyftade jordgubbar och rör om försiktigt en gång. Lägg på lock och låt risotton vila i fem minuter.

Lägg upp på en djup tallrik och dekorera med klyftade jordgubbar. Tillsätt cirka en matsked balsamvinäger som hälls runt kanten. En kvist mynta gör susen.

Att dricka till
En rosé champagne från Gosset passar fint.