Härlig plattfisk med havskräftor, skaldjurssås, sparrispotatis samt bondbönor.

4 person
Ingredienser
1 slätvar på cirka 1 kg
2 morötter
1/2 purjolök
2 lökar
2 lagerblad
5 krondillskvistar
1/2 dl Noilly Prat
1 dl torrt vitt vin
1 dl vatten
1 msk Pastis
2 dl grädde
Potatis
1 kg bondbönor
Krondill till dekoration
700 gram havskräftor

Ingredienser
Rensa löken och dela den i mindre bitar. Skala morötterna och dela dom. Smöra långpannan. Skiva purjon fint. Lägg allt i en långpanna tillsammans med dillen och lagerbladen. Häll på vin och vermouth samt vattnen.
Lägg fisken ovanpå. Skala havskräftorna och spara stjärtarna. Lägg huvud samt klor runt fisken och sätt in det hela i ugnen (170 grader) tills fisken har en innertemperatur om 75 grader. Ta ut och sätt åt sidan sedan du silat av buljongen. Koka ner buljongen till en tredjedel. Tillsätt grädde och smaka av med pastis. Koka ner såsen till krämig konsistens. Tillsätt kräftstjärtarna så de blir varma.
Skala och under tiden bondbönorna i saltat vatten. Häll av och tillsätt en klick smör som får smälta bland bönorna.
Koka potatis och servera som på bilden med små krondillskvistar.

Att dricka till
En Chablis passar utmärkt.