Entrecôte med sensommarprimörer
Efter ett besök på Möllevångstorget i Malmö fick jag tag i två fantastiska bitar melerad entrecôte, på Malmö Kötthandel. Dessutom hittade jag både kantareller, babyspenat och fina små morötter ibland torgets alla handlare. Perfekt till en söndagslunch.
2 personer
Ingredienser
2 x 250 gram entrecôte
8 små morötter
1 rejäl näve babyspenat
5 cm purjolök
Smör
Salt
Svartpeppar
Fond (kyckling/grönsak)
Gör så här
Koka upp vatten och lägg i morötterna i cirka 5 minuter. Häll av vattnet och tillsätt en rejäl klick med smör samt en nypa salt. Skaka runt och ställ åt sidan, med lock.
Fräs svampen i smör, salt och peppar.
Fräs upp smör i en kastrull, lägg i tunnt skivad purjo och vispa sen kort i spenaten. Smaka av med salt, peppar och fond.
Tajma under tiden stekningen av köttet. Salta, peppra och stek sedan i fram en ordentlig yta på entrecôten i smör. Vira in i aluminiumfolie och låt vila i minst 5 minuter.
Servera enligt bild.
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Adam den 2012/09/04 klockan 06:23, och ligger i kategorin Kött, Mat. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 8 år sedan
Välkommen tillbaka Adam. Det behövs lite föryngring på bloggen.
ungefär 8 år sedan
Tackar, och håller med
ungefär 8 år sedan
Peter, du levererar rätt bra ensam
Till ngt annat, vet ni vart man köper form för tartar/råbiff?
ungefär 8 år sedan
Om du menar en stål form för att forma en biff så finns de i de flesta butiker för köksutrustning, en i Malmö, finns några i Stockholm. Kolla även på nätet, Kocken och Bagaren finns en site som har en hel del.