Efter ett besök på Möllevångstorget i Malmö fick jag tag i två fantastiska bitar melerad entrecôte, på Malmö Kötthandel. Dessutom hittade jag både kantareller, babyspenat och fina små morötter ibland torgets alla handlare. Perfekt till en söndagslunch.

2 personer

Ingredienser
2 x 250 gram entrecôte
8 små morötter
1 rejäl näve babyspenat
5 cm purjolök
Smör
Salt
Svartpeppar
Fond (kyckling/grönsak)

Gör så här
Koka upp vatten och lägg i morötterna i cirka 5 minuter. Häll av vattnet och tillsätt en rejäl klick med smör samt en nypa salt. Skaka runt och ställ åt sidan, med lock.
Fräs svampen i smör, salt och peppar.
Fräs upp smör i en kastrull, lägg i tunnt skivad purjo och vispa sen kort i spenaten. Smaka av med salt, peppar och fond.
Tajma under tiden stekningen av köttet. Salta, peppra och stek sedan i fram en ordentlig yta på entrecôten i smör. Vira in i aluminiumfolie och låt vila i minst 5 minuter.

Servera enligt bild.