Oxfilé med kantarell och späda morötter
En trevlig lördags middag, där huvudrätten bestod ut av en riktigt fin bit oxfilé, kantarellsås, späda morötter och riktigt trevligt sällskap.
2 personer
Ingredienser
2 x 200 gram oxfilé
Salt
Svartpeppar
6 morötter (späda)
Smör
4-6 potatisar
Persilja
Gör så här
Salta köttet samt stek runt om i pannan tills det fått ordentligt med färg. Peppra. Stek den sen i ugn (160-170 grader) tills innertemperaturen når knappt 60 grader. Ta ut och låt vila i aluminiumfolie i upp till 10 minuter.
Koka potatisen.
Koka morötterna i cirka 5 minuter, häll av vattnet och släng i en rejäl lkicksmör samt en nypa salt. LÄgg på locket och stäl åt sidan.
Gör kantarellsåsen.
Servera enligt bild med hackad perislja.
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Adam den 2012/09/07 klockan 06:23, och ligger i kategorin Kött, Mat. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 8 år sedan
Tjusigt! Ser mycket gott ut! Oxfile är en favorit här hos mig och servera den med kantarellsås! Whoaw!
ungefär 8 år sedan
Det är vad jag kallar comeback
ungefär 8 år sedan
Mums….