Gräddkokt hälleflundra
Underbar rätt med rena smaker av både skog och hav. Köttig hälleflundra blandas med grädde, kantareller och het potatis. Väldigt enkelt och mycket gott.
Ingredienser
500-600 gram hälleflundrafilé
1 liter kantareller
5 dl grädde från Hjordnära
10 salviablad
Smör
Salt
Vitpeppar
Gör så här
Smöra en ugnsäker form.
Dela fisken i mindre bitar och lägg i den smörade formen. Salta och peppra efter smak samt häll på grädden. Lägg i fem salviablad.
Sätt in i ugnen och kör det hela tills innertemperaturen på fisken är 60 grader.
Koka potatisen med skal på.
Stek kantarellerna i smör tillsammans med några salviablad, salt och peppar.
Servera som på bilden.
Att dricka till
En Chablis.
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Peter den 2012/09/14 klockan 07:16, och ligger i kategorin Fisk, Mat. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 8 år sedan
Ser ju fantastiskt ut
I helgen siktar jag själv på torsk, havskräftor och en bit ko.