En värmande och krämig soppa baserad på grönsaker, som sedan toppas av en härlig havskräftsstjärt.


Ingredienser
1/2 blomkålshuvud
3 dl grädde från Hjordnära
3-4 dl kokvatten från blomkålen
2 msk kycklingfond
1 gul lök, hackas och steks i smör
Salt
Vitpeppar
1 dl hackad basilika
8 havskräftsstjärtar
8 stora basilikablad
Smör
Instruktioner
Börja med att ansa blomkålen, dela i mindre bitar och koka till den är nästan mjuk. Stek löken och sätt åt sidan. Mixa blomkålen med grädde och kokvatten samt löken. Smaka av med basilika, buljong, salt och peppar.
Skala kräftorna under tiden blomkålen kokar. Linda in stjärten i ett basilikablad och fäst det med en tandpetare. Stek i smör.
Häll upp soppan i förvärmda skålar och lägg i stjärtarna. Häll det brynta smöret över.

Att dricka till
En Gruner Veltliner till.