Lite snabbare och lite enklare blev detta fiskrecept med samma protein som i ”Havskräftssoppa med torskfilé och fänkål”. Till denna guldkombination serverades brynt smör, kapris och potatisstomp.

2 personer

Ingredienser
300-400 gram torskfile eller -rygg
4 havskräftor
100 gram smör
2 msk kapris
6 potatisar
Salt
Svartpeppar
Persilja

Skala kräftorna och lägg stjärtarna åt sidan. Spara resterna till ett framtida fondkok.

Skala och koka potatisen krossa med en stor gaffel.

Smält smöret och låt all vätska bubbla bort. Vispa sedan på hög värme tills smörets utfällning antagit en mörkbrun nyans och avger en nötig doft. Dra kastrullen åt sidan och tillsätt kaprisen (se till att kaprisen inte är blöt, för att undvika att smöret skvätter)

Ånga torsken i en gryta, alternativt kör den i ugn på 175 grader tills innertemperaturen är ca 55 grader.

Servera enligt bild med en kvist persilja. Klart!

Att dricka till
Omaka Springs Sauvignon Blanc (nr 6441) passar utmärkt.