Boom Boom!
Charles Smith Wines producerade sitt första vin 1999. Charles är en självlärd vinmakare och han har valt att se till vad vi konsumenter gillar och värdesätter i ett vin. De är gjorda för att drickas nu, det vill säga inte lagras, samtidigt som de ska uttrycka druvornas typiska egenskaper samt den plats där de har odlats.
2011 Boom Boom! Syrah, Washington State, USA, 129 kronor, Sn: 6714 fullkomligt exploderar av doft och smak! Du finner en stor bärighet av björnbär, aromer av choklad och kaffe samt en hint av svartpeppar. Servera till höstens grillning, smakrik hårdost såsom parmesanost eller vällagrad cheddar.
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Cecilia Petrini den 2012/10/03 klockan 06:25, och ligger i kategorin Dryck, Producenter, Vin. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
Inga trackbacks ännu.

Mas Coutelou; saftigt, fruktigt och levande
ungefär 5 år sedan - 3 kommentarer
Jag vill börja med att enkelt och kort förklara hur biodynamisk vinodling går till. Det innebär att man odlar druvor utan kemiska tillsatser (till exempel besprutning av vinrankan). I vinframställningen jobbar man med naturlig jäst – de jäststammar som redan finns i vineriet. Odlaren håller under hela vinåret koll på sina vinstockar och jobbar aktivt med att de…

Clubstek med bönröra
ungefär 6 år sedan - Inga kommentarer
1 skiva clubstek per person, 400 gram styck 4 dl torkade bönor, blötläggs minst 24 timmar i förväg. 1 stjälk selleri 1 morot 1 gul lök 3 klyftor vitlök 1 knippe timjan 20 cocktailtomater 5 cl olivolja 1 dl vitt vin 1 kruka slätbladig persilja Ta fram köttet ett par timmar i förväg, peppra och…

Italienskt och smakfullt!
ungefär 6 år sedan - Inga kommentarer
Azienda Agricola Marion ligger i närheten av Verona, i norra Italien. De odlar bland annat den blå druvan Cabernet Sauvignon som får växa på pergola. En del av druvorna skördas för hand och sedan lämnas en del av dem att torka för att vinet ska få en mer koncentrerad smak. En tredje del skördas inte…

Mumsigt och smakrikt från St Chinian
ungefär 6 år sedan - 1 kommentar
2012 Domaine de la Roche Trouée, Languedoc-Roussillon, St Chinian, Frankrike, 99 kronor, Sn: 4625 bjuder på generös frukt med klassiska toner av ”garrigue” (vilda örter som rosmarin och timjan), mörka bär och viol. Vinet har fin struktur och är stiltypiskt för området St Chinian. Härifrån kommer fler av mina favoritviner. St Chinian ligger inåt landet…

Nordvästlig italienare med härlig fruktighet!
ungefär 6 år sedan - 2 kommentarer
Att prova nya viner är alltid lika roligt. Speciellt om det är något nytt och spännande! 2011 L’Accento, Ruché, Societa l’Agricola Montalbera, Piemonte, Italien, 248 kronor, Sn: 72722 är ett sådant vin. Importör är Winegroup Sweden. Producenten får druvor från dryga 60 hektar av druvan Castagnole Ruché Monferrato, som den kallas här. Vinet är gjort…

Domaine Gayda
ungefär 6 år sedan - 1 kommentar
Från regionen Languedoc i Frankrike kommer lika mycket vin som resten av Frankrike producerar tillsammans. Av det kan man räkna ut att det inte är så lätt att hitta rätt. Något som förvånar är att det inte finns speciellt många bra viner från regionen att tillgå i Sverige. Därför slår jag ännu en gång gärna…

Gräsand med stuvad spetskål & rårörda lingon
ungefär 7 år sedan - 1 kommentar
Till 4 personer Brösten från två hela gräsänder Salt Svartpeppar Smör Gräddstuvad spetskål 1 Spetkålshuvud 1 Gul lök 2 dl Grädde 1/2 Grönsaksbuljongtärning Salt Svartpeppar Mos 600 gram Potatis av mjölig sort 75 gram Smör 1 dl Grädde 1 dl Mjölk Salt Peppar En gnutta muskot Sås 2 dl Rött vin 1 dl Marsala 1…

Råbiff på amerikanskt kött
ungefär 7 år sedan - 1 kommentar
Köttet: Cirka 300 gram biff, rensad från allt fett. 4 vårlökar 4 msk kapris, helst den saltade, skölj bort saltet. Ruccola efter smak Såsen: 400 gram tomater 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk tomatpuré salt socker svartpeppar Börja med såsen. Hacka löken och stek den i olja, tillsätt pressad vitlök och de delade tomaterna.…

Ett par goda röda viner till helgen
ungefär 7 år sedan - 1 kommentar
Några goda röda till helgen passar bra när det är lite ruggigt ute och det passar med en härlig gryta till. Kanske lite charkuterier före? 2012 Coteaux Bourguignons, Antonin Rodet, Bourgogne, Frankrike, 79 kronor, Sn: 5474 smakar röda vinbär, viol, en lätt örtighet och vanliljtoner. Passar fint till lufttorkad skinka och salami. 1998 Château Grandis,…

Dags för höstens mustiga och smakrika viner…
ungefär 7 år sedan - 1 kommentar
Jag älskar hösten. Härliga dofter från nedfallna löv, svampskog och regnvåta gator. Antingen myser vi inomhus med god mat och dryck eller är ute i skog och mark. Svampplockning är något som ligger oss varmt om hjärtat. Det sägs att vi uppe i norr inte umgås så mycket på hösten – det är för kallt…
ungefär 8 år sedan
Låter som en läckerbit.
ungefär 8 år sedan
Kanske kan bli en sådan i helgen