En riktigt god och smakrik höstsrätt som gör sig riktigt bra en blåsig kall söndag. Mört kalvkött som kombineras med kycklinglever och salvia ger en distinkt och fantastiskt härlig smak.

Ingredienser
500-600 gram innanlår av kalv (nöt)
4 kycklinglevrar, råa
1 stor bratwurst
1 knippe persilja
2 vitlköksklyftor
15-20 salviablad
2 dl Riesling (från Australien)
2-3 msk köttbuljong koncentrerad
4-5 msk riven parmesanost
2 äggulor
Salt
Svartpeppar
1 paket bacon
Mjöl för att reda såsen lite

Tillbehör
Pressad potatis

Instruktioner
Börja med rulladröran. Hacka korven och kycklinglevern. Kör lätt med mixerstav. Tillsätt pressad vitlök, hackad persilja, äggulor och parmesanost. Salta och peppra. Sätt åt sidan.

Ta fram lövbiffarna och banka ut dessa. Bred ut röran på dessa och rulla samman. Avsluta med en baconskiva samt ett salviablad. Fäst ihop med en tandpetare.

Stek i olja till rulladerna är gyllenbruna. Häll på vinet samt den koncentrerade köttfonden. Smaka av med peppar och salt vid behov. Låt koka 10-15 minuter.
Ta upp rulladerna och sila såsen. Red med mjöl om du vill ha en tjockare sås.

Servera med pressad potatis, enligt bild.

Att dricka till
En Clare Hills Clare Valley Riesling, nr 6404 (samma som i såsen).