En härlig hösträtt med smakrik kyckling dränkt i marsala. Bland tillbehören finner vi klyftpotatis, stekt svamp och bacon.

4 personer

Ingredienser
Fyra kycklinglår
Olivolja
Salt
Svartpeppar
2-3 dl Marsalavin
2 msk kycklingfond, koncentrerad från Bong
1 kvist rosmarin
3 kvistar timjan
1 pkt bacon
200 gram skogschampinjoner
1 färsk lök
1 vitlöksklyfta

 

Tillbehör
Ugnsrostade potatisklyftor med salt och olivolja

 

 

 

Dela baconet i bitar och stek i olja. Ta upp baconet och sätt åt sidan. Skala och skiva löken samt stek den tillsammans med skivad svamp i fettet från baconet. Häll av fettet. Sätt åt sidan.
Salta och peppra kycklingen och stek den i olja i cirka 10 minuter tills den fått färg. Tillsätt svamp och lök. Häll på vinet samt buljongen. Tillsätt rosmarin och timjan och koka under lock i cirka 20 minuter. Ta av locket och koka samman buljongen.

Under tiden så kör du potatisen i ugnen.

Servera som på bilden.

Att dricka till
Ett lätt rött från Frankrike passar till. Exempelvis Bourgogne.