Jag fick ett mycket trevligt erbjudande ifrån Two Oceans och Philipson Söderberg gällande att pröva deras Cabernet Sauvignon Merlot tillsammans med Bjärekyckling. Det hela levererades i ett paket hem till dörren och jag måste säga att upplägget var fantastiskt trevligt.
Utmärkta ingredienser ihop med ett gott och lättlagat recept som i sin tur ackompanjerades av ett väldigt trevligt vin, gjorde hela aftonen fantastiskt njutbar. 

2 personer

Ingredienser
2  palsternackor
2 morötter
2 rödbetor
2 kycklingfiléer (Bjäre)
1 msk olivolja
60 gram getost
1 skvätt grädde
1 dl mathavre
2,5 dl vatten
Salt
Svartpeppar

Gör följande
Sätt ugnen på 200 grader.

Skala och skär rotsakerna i grova biltar. Lägg dem i en ugnsfast/plåt. Vänd bitarna i olivolja, salt och peppar.
Sätt in det hela  i ugnen i cirka 15 minuter. Lägg nu på kycklingfiléerna  och kör vidare i ugnen 10-15 minuter.

Undertiden som kycklingen tillagas, kokas mathavren. Detta görs i lättsaltat vatten. Koka utan lock i 12 minuter. Rör om då och då.

Mosa getosten med lite grädde.

Lägg rotfrukterna och kycklingen på en bädd av mathavre och klicka på getostcrèmen och servera.

Klart!

 

Att dricka till
Two Oceans Cabernet Sauvignon Merlot (nr 5069).

Beskrivning
Two Oceans Cabernet Sauvignon Merlot 2011 har inslag av mörka bär, örter och lakritsrot med bra fruktsyra och balanserad strävhet. Perfekt till det mesta från lax och kyckling till karré och flankstek.

 

Till sist ett stort tack till Two Oceans och Philipson Söderberg för detta trevliga upplägg och kvalitativa produkter.