Pumpor finns i mängd, regnet piskar mot rutorna och den råa kylan utomhus gör mig ständigt påmind om att vintern snart är här.  Ett utmärkt tillfälle att laga till en kött bit med svamp och pumpa.

 

4 personer

Kött
600 gram flankstek av god kvalité
Salt
Svartpeppar
Smör till stekningen

Pumpa
Pumpa cirka 500 gram i skivor
olivolja
salt
peppar

Svamp
200 gram Shitake (eller annan svamp)
Smör
Svartpeppar
Salt

Bacon
4 skivor

Instruktioner
Börja med pumpan.
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva pumpa och häll olja på den. Salta och peppra samt kör den i ugn tills den är genomkokt. Ta ut och skär bort skalet. Mixa med lite olivolja för smakens skull. Sätt åt sidan.

Dela svampen och stek den i smör. Krydda. Sätt åt sidan.

Krydda köttet samt salta. Stek i smör tills innertempen är cirka 50 grader. Låt vila i 5 minuter i folie.

Värm pumpapurén och svampen, skär upp köttet och servera som på bilden.

 

 

Att dricka till
Domaine Leon Barral faugeres