En lat lördag och riktigt enkel lunch med härliga smaker. Värmande stuvad potatis och en rejäl bit älg blev en fin kombination denna helgdag.

Ingredienser
4-6 potatisar
2,5 dl mjöl
0,5 dl vispgrädde
1 knippe dill
1 msk vetemjöl
1,5 msk smör
Svartpeppar
Salt
1 tsk viltfond
1,5 dl lagrad riven grevéost
2 x 200 gram älgentrecôte

Gör så här
Skala potatisen och dela i mindre lika stora bitar. Koka till nästan klara.

Under tiden smälter du smöret och rör ut mjölet i det. Vispa i grädde och mjölk. Koka upp och rör under tiden. Tillsätt osten och hackad dill. Smaka av med fond, salt, och peppar.

Slå blandningen över potatisen och vänd försiktigt runt.

Stek köttet i smör och låt vila 5-10 minuter i aluminiumfolie.

Servera som på bilden.