Små smakfulla fiskfärsbiffar som serveras med en krämig aioli och nyklippt gräslök.

 

Biffar
200 gram torsk
200 gram lax
200 gram räkor
1 ägg
1 dl grädde
ströbröd
1/2 tsk sambal oelek

Mal fisken och räkorna med hjälp av en köksassistent (exempelvis KitchenAid). Tillsätt sambal, grädde och ägg. Blanda väl och tillsätt därefter ströbröd så att smeten blir så fast att den går lätt att forma. Forma små biffar och rulla dem i ströbröd. Stek därefter i olja.
Håll dem varma till serveringen.

 

Aioli
1 äggula
1 1/2 dl solrosolja
5 anjovisfiléer

Lägg äggula i en bytta med höga kanter och kör med mixerstav. Tillsätt olja lite i taget. Avsluta med att lägga i 5 anjovisfiléer.

Servera med citron och hackad gräslök.

Att dricka till
Pinot Gris från Alsace.