Milda goda smaker av fisk, skaldjur och potatis.

4 personer

Fisken
4 slätvar (en portionsfisk per person)
1 gul lök
1 morot
1 kvist selleri
5 lagerblad
Persilja
3 dl vitt vin

Skala löken samt moroten och skär det grovt. Lägg i långpanna tillsammans med selleribitar. Tillsätt persilja, lagerblad och vitt torrt vin. Skölj fisken och lägg den ovanpå, sätt in det hela i ugnen på 150 grader.
Innertemperaturen ska vara runt 50 grader när det är klart. Håll fisken varm. Sila buljongen och koka samman den snabbt.

Såsen
Skaldjursfond, se tidigare recept, räkor och havskräftor i detta.
2- 3 dl grädde
Fond från fiskanrättningen, som kokats samman till en tredjedel
Smör- och mjölredning
200 gram skalade räkor

Häll samman fonden, grädden och buljongen. Koka upp och låt koka i fem minuter. Tillsätt eventuellt redning. Tillsätt räkorna precis före serveringen, se till att de blir varma.

Potatis
Skala, koka och pressa potatisen precis före serveringen.

Servera  med stavar av zucchini, kokta i 2 minuter.

Dekorera eventuellt med en hummerbit.