Fantastiskt mört och saftigt kött av lamm, som ackompanjeras väl av en fluffig timbal på svamp och ugnsrostade tomater.

4 personer

Kött
Lammytterfilé
Smör
Salt
Svartpeppar
Rosmarin

Svamptimbal
3 dl svamp
1-2 ägg
1,5 dl grädde
1 gul lök
salt
peppar
persilja

Tomat
Kvisttomater
Olja
Salt

 

Svamptimbal
Sätt ugnen på 170 grader.
Börja med att hacka svampen och stek den i smör tillsammans med den finhackade löken. Krydda med salt och peppar efter smak. Tillsätt ägg och grädde. Kör med mixerstav. Tillsätt finhackad persilja. Täll i smörjda formar (helst teflonformar).
Sätt in i ugnen tills de känns fasta.

Rostad tomat
Under tiden så oljas tomaterna och saltas med flingsalt. Lägg på en plåt och kör i ugn 170 grader.

Kött
Salta och peppra köttet. Stek i hackad rosmarin tills innertemperaturen är 50 grader. Låt köttet vila. Deglacera pannan med lite rött vin och slutligen en klick smör.

Servera som på bilden.

 

Att dricka till

2009 Velvet Devil Merlot, Charles Smith Wines, USA (nr 72400)