Ännu en god kalvlever med enkla tillbehör. En perfekt lunchmåltid en ledig dag.

4 personer

Ingredienser
Kalvlever
4 skivor a 125 gram
Smör
Salt
Svartpeppar
1,5 dl vitt vin
Smör/mjölredning
1 msk kalvfond, koncentrerad

24 st små steklökar
Socker
1 skiva rökt fläsk

 

Gör följande
Börja med att lägga lökarna i kokhett vatten för att lättare kunna skala dem. Låt dem ligga i cirka 5 minuter. Ta upp och låt svalna och skala därefter. Stek lökarna i smör med lite socker tills de är mer eller mindre klara.

Koka under tiden potatis med skal på. När den är klar skala och sätt åt sidan.

Salta och peppra levern och stek den i smör. Tillsätt det tärnade fläsket. När levern börjar bli klar tillsätt löken och häll på 1,5 dl vitt vin samt buljongen. Låt koka samman några minuter och red såsen.

Servera som på bilden med finskuren persilja.

 

Att dricka till
2009 Côtes du Rhône, Guigal, Frankrike (nr 2011)