Brynt pilgrimsmussla i ärtröra med löjrom
En förrätt på pilgrimsmusslor och gröna ärtor. Smidigt och gott! Passar utmärkt som förrätt och då med fördel vid årets nyårsfirande.
En utmärkt start som följs av hummerpasta och en vildand.
4 personer
Ärtröra
2 dl gröna ärtor
1/2 dl crème fraiche
1 msk grönsaksfond, koncentrerad
Svartpeppar
Salt
Koka ärtorna så de precis blir varma. Häll av vattnet och tillsätt crème fraiche samt buljong. Mixa med stav, smaka av med svartpeppar och lite salt. Sätt åt sidan.
Tillbehör
4 pilgrimsmusslor
4 tsk löjrom
Persilja
Smör
Flingsalt
Svartpeppar
Krydda musslorna med lite svartpeppar samt flingsalt. Stek i smör tills musslorna blir vackert gyllenbruna.
Värm ärtröran under tiden och lägg på tallrik. Toppa med de stekta musslorna och en klick löjrom. Dekorera med persilja eller dill.
Att dricka till
Riesling från Goebelsburger passar fint )eller annan torr Riesling).
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Peter den 2012/12/03 klockan 10:32, och ligger i kategorin Fisk, Mat, Skaldjur. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 8 år sedan
Alltid gott.
ungefär 5 år sedan
Så sanslöst och förbaskat gott. Ärtröran gudomlig. Hade ingen persilja som dekoration hemma så jag bytte ut den mot koriander. Blev inte misslyckat kan jag säga.