En förrätt på pilgrimsmusslor och gröna ärtor. Smidigt och gott! Passar utmärkt som förrätt och då med fördel vid årets nyårsfirande.
En utmärkt start som följs av hummerpasta och en vildand.

 

4 personer

Ärtröra
2 dl gröna ärtor
1/2 dl crème fraiche
1 msk grönsaksfond, koncentrerad
Svartpeppar
Salt

Koka ärtorna så de precis blir varma. Häll av vattnet och tillsätt crème fraiche samt buljong. Mixa med stav, smaka av med svartpeppar och lite salt. Sätt åt sidan.

Tillbehör
4 pilgrimsmusslor
4 tsk löjrom
Persilja
Smör
Flingsalt
Svartpeppar

Krydda musslorna med lite svartpeppar samt flingsalt. Stek i smör tills musslorna blir vackert gyllenbruna.

Värm ärtröran under tiden och lägg på tallrik. Toppa med de stekta musslorna och en klick löjrom. Dekorera med persilja eller dill.

Att dricka till
Riesling från Goebelsburger passar fint )eller annan torr Riesling).