ungefär 4 år sedan - Inga kommentarer
En bit torskrygg per person; cirka 150 gram Olivolja av god kvalitet Salt Vitpeppar Lagerblad Zucchiniröra: En fast zucchini En burk blandade oliver med mycket smak – gärna eko 6 salladslökar Salta och peppra fisken, smörj en form med olivolja, lägg några lagerblad i bottnen, lägg fisken därpå, droppa olivolja över fisken och sätt in…
ungefär 5 år sedan - 1 kommentar
4 personer 4 bitar torskrygg à 125 gram 150 gram Kalamata oliver utan kärna av den torkade typen 20-talet små smakrika tomater 1 dl Noilly Prat eller vitt vin 1 färska lök 15 cm purjolök 1,5 dl skaldjursfond kokt på räkor eller havskräftor 1 medelstor zucchini Salt Vitpeppar Olivolja Maizena till att reda såsen Börja…
ungefär 5 år sedan - 1 kommentar
4 personer 500 gram oskalade räkor 1 kilo blåmusslor 1 gul lök Mjöl 2 vitlöksklyftor 3-4 dl vitt vin Räk- och musselbuljong 4 eller 8 pilgrimsmusslor 600 gram tomater, varav 200 gram delas och torkas i ugnen på 100 grader Olivolja Svart bandpasta Basilika Koka musslorna med en skivad lök samt ett par vitlöksklyftor, samt…
ungefär 5 år sedan - Inga kommentarer
4 personer Fisk 4 bitar torskrygg vitpeppar salt smör Sås 1 gul lök eller schalottenlök 1 morot 2 lagerblad 1 vitlöksklyfta smör 2 dl pinot noir 1,5 dl Marsala 2 tärningar av oxbuljong eller en oxe och en svamp Maizena till redning 1 msk Balsamvinäger salt svartpeppar socker Hacka löken, vitlöken och stek i smör…
ungefär 6 år sedan - 1 kommentar
4 personer cirka 600 gram torskrygg, gärna med skinnet kvar, håller ihop fisken. smör salt vitpeppar Risotto 250 -300 gram kantareller 1 färsk lök 1 dl torrt vitt vin 2 dl carnaroli-ris 6 dl grönsaks/kycklingfond gärna Knorrs pulver om du får tag på detta, lite salt och lite fett. 50 gram smör 2,5 dl riven…
ungefär 6 år sedan - 1 kommentar
4 personer 3-4 rödbetor 3 msk kapris 2 ägg, hårdkokta 2 dl crème fraiche Salt Svartpeppar 4 bitar torskrygg 2 msk smör Ca 0,5 dl olivolja Hackad persilja Salt Vitpeppar Börja med att koka rödbetorna och skala dessa när de svalnat, tärna. Koka äggen och tärna dessa, blanda rödbetor med kapris och toppa med ägg…
ungefär 7 år sedan - 1 kommentar
Räkor och lax är aldrig fel ihop. En len timbal på just detta som rundas av med en riktigt god räksås. 4 personer Räkor 600 gram oskalade räkor Timbalen 200 gram skalade 200 gram lax 2 små ägg 1,5 dl grädde Cayennepeppar 1 liten lök som hackat och steks i smör Såsen Räkskalet Smör 1 stor lök 1 dm…
ungefär 7 år sedan - 1 kommentar
Krämigt med en len räkrisotto som passar bra till den stekta gösen. 4 portioner Fisken 600 gram gös Vitpeppar Salt Smör till stekningen Risotto 1,5 dl gröna ärtor 500 gram färska räkor med skal 2 dl vitt torrt vin Vatten 1 liten fänkål 2 gula lökar 1 dm purjolök 1 klick smör 2 dl riven…
ungefär 7 år sedan - 1 kommentar
En riktigt god höstsoppa. Värmande och len en blåsig höstkväll. Jordärtskocka kompletteras av fräsch spenat och trattkantarell i denna intressanta rätt. 4 personer Ingredienser 100 gram torsk 100 gram lax 1 tsk kummin 1 knivsudd muskot 2 schalottenlökar 300 gram jordärtskocka Smör 3 dl vitt vin 4 dl kraftig fiskfond, tärning fungerar eller Bongs fiskfond…
ungefär 7 år sedan - 1 kommentar
När hösten börjar närma sig, är det dags att börja laga riktigt goda ovh värmande soppor. Här kommer en tomat- och fiskvariant, med både torsk och bondbönor. 4 personer Ingredienser 400 gram torsk 30 bondbönor 1 gul paprika 1-2 lökar färska 20 gula tomater 2-3 msk fiskfond 2 dl vit Noilly Prat 2 dl vatten…
ungefär 8 år sedan
Fint och cleant
ungefär 8 år sedan
Jag måste bara få fråga vart ni har köpt dessa djupa tallrikar? Så otroligt fina. Märke?
Tack för en inspirerande blogg!
ungefär 8 år sedan
Dessa tallrikar kommer från ASA, ett tyskt fabrikat, finn i Jönköping på Blomsterlander A6 eller också kan de ta hem. Sök gärna på nätet så ser du ASAs hemsida.
ungefär 8 år sedan
Blomstertid heter affären och ligger på A6