ungefär 7 år sedan - 1 kommentar
Vad ger man till den som har allt? Ni som läser våra tips, recept och smakliga råd är ju givetvis ett intresse för mat och dryck och därför vill jag slå ett slag för delikatesskassen.se. Företaget drivs av Agnes Johansson och hennes mamma Pia Fohlin som bor idylliskt på den östgötska landsbygden i det lilla…
ungefär 7 år sedan - 1 kommentar
Goda sillrecept som passar lika bra vid jul som det gjorde i somras. Tre fina inläggningar i form av kaviar, senap och den klassiska inlagd sill. Inlagd sill 4 filéer, Abbas inläggningssill alt 5-minuterssill 1 rödlök, tunnt skivad 1 morot 10 kryddpeppar korn Skär sillen i bitar, skala löken och skiva den, krossa pepparen lätt.…
ungefär 7 år sedan - 2 kommentarer
Då är julen snart här, så hög tid att prova ett riktigt gott julskinke-recept. Gott, enkelt och ett fantastiskt pålägg tillsammans med en riktigt god senap. Personligen föredrar jag numera de tre fina sorterna ifrån Uppåkra senap. Släng ihop alltsammans på en vanlig knäckemacka och julkänslan infinner sig på ett litet kick. Ingredienser 1 saltad…
ungefär 8 år sedan - 3 kommentarer
Här kommer två fina varianter av julklassikerna rödkål och brysselkål, tillagade av min kära mor. Dessa rätter passar inte bara utmärkt i juldagarna, utan är även givna tillbehör året om. Så varför inte pröva dem till köttet på nyår. 4 personer Rödkål 1/2 litet rödkålshuvud 2 stycken äpplen 1,5 dl creme fraiche 0,5 dl majonnäs…
ungefär 8 år sedan - 2 kommentarer
Julen står för dörren och det är hög tid att göra sig väl med tomten. Gröten måste kokas och ställas ut så att han kan äta sig mätt och go. Dessutom brukar det ju även räcka till oss under juldagarna. Så det var bara för mor att ställa sig i köket och leverera en av…
ungefär 8 år sedan - 4 kommentarer
Man tager vad man haver och denna gången blev det en kryddskinka på cirka 3 kg. Ett fantastiskt gott alternativ eller komplement till den klassiska julskinkan. Kött 3 kg skinka Kryddor 3 tsk kryddpeppar 2 tsk hela nejlikor 2 tsk mejram 1 tsk timjan 2 tsk rosmarin 8-9 lagerblad Tillbehör Aluminiumfolie Gör följande Sätt ugnen…
ungefär 9 år sedan - 5 kommentarer
Imorgon är det alltså julafton. Tomtar, juleljus och klappar i massor är att vänta, men först blev det en trerätters i regi av min mor. Först ut denna kväll vara denna munsbit till förrätt, i form av en tartar på lax, kaviar samt dill och gräslök. Kan med gott samvete serveras som ett alternativ på…
ungefär 9 år sedan - 3 kommentarer
Julen står snart för dörren och borden ska digna med god mat. Här kommer tre finingar som förgyller fiskdelen av julbordet. Kaviarströmming Kläm ut en 3 centimeter lång klick kaviar (Eidern) på varje strömming och gör en rulle som läggs i en smörad form. Häll på grädde och gratinera i ugn 175 grader Tomat och dillströmming…
ungefär 9 år sedan - 2 kommentarer
Dags för en julbordsklassiker, nämligen Janssons frestelse. Enligt mig ett av de viktigare tillbehören. Hur som helst vädigt gott när det görs rätt. Ingredienser 400-500 gram mjölig potatis (King Edward) 2 burkar anjovis (Abba 125 grams burkar) 2 gula lökar Socker 2-3 dl grädde (Hjordnära) Spadet från anjovisen Kryddpeppar Ströbröd Smör Skala löken och skiva…
ungefär 9 år sedan - 3 kommentarer
Lucia står för dörren och det är hög tid att ha tillgång till pepparkakor i mängder. Här kommer familjens favoritrecept på just dessa julkakor. Steg 1 3 hg smör 4,5 dl socker 5 msk sirapVärm upp alltsammans i en kastrull under omröring (det får inte koka). Steg 2 1, 5 tsk bikarbonat 3 tsk kanel,…
ungefär 8 år sedan
Fina Lussebullar eller vad det nu heter.