Vad ska du ge till personen som har allt? En dryckesupplevelse såklart! Jag älskar att få kluckande klappar eller ett presentkort på Systembolaget. Det kan aldrig bli fel vad det gäller mig (så att ni vet).

Vill också tillägga att lika gärna som att de ger bort kläder för en tusenlapp till någon i julklapp, lika gärna kan du lägga samma summa på en riktigt god dryck!
NV Duval-Leroy Brut Rosé, Champagne, Frankrike, SN: 77396, 499 kronor bjuder frikostigt på friska körsbär, färska fikon och mognadstoner. Flaskan är dessutom sanslöst vacker. Riktigt smal hals och lite omfångsrikare kropp än normalt.

2008 Barbaresco Vigneto Bordini, La Spinetta, Piemonte, Italien, Sn: 95256, 380 kronor  från fantastiska producenten La Spinetta låter mottagaren lagra den i minst 5 år. Riktigt bra årgång dessutom! Bra syra tillsammans med kryddig smak av viol, torkade fikon och rostade fat.

2009 Saint Joseph, E. Guigal Château d’Ampuis, Côte du Rhône, Frankrike, Sn: 73875, 199 kronor doftar av lakrits och röda vinbär. Smakar detsamma och kan lagras i upp till tio år utan problem. Här kan ju bara extra kul att ge bort tre flaskor så att den som får dem kan följa utvecklingen av vinet under en tioårsperiod! En mycket bra årgång.

Diplomático Reserva Exclusiva 12 Años, Destilerías Unidas, Venezuela, Sn: 356, 435 kronor är en goding med en härlig komplexitet av bland annat arrak, vanilj, apelsin och smält socker. Den som gillar rom kommer att älska den här!