Man tager vad man haver och denna gången blev det en kryddskinka på cirka 3 kg. Ett fantastiskt gott alternativ eller komplement till den klassiska julskinkan.

Kryddskinka

Kött
3 kg skinka

Kryddor
3 tsk kryddpeppar
2 tsk hela nejlikor
2 tsk mejram
1 tsk timjan
2 tsk rosmarin
8-9 lagerblad

Tillbehör
Aluminiumfolie

Gör följande
Sätt ugnen på 175 grader.
Krossa kryddpeppar och nejlikor i en mortel. Tillsätt nerbrutna lagerblad och gnid sönder dessa också. Tillsätt övriga kryddor och mal i någon minut.

Skär bort skinnet från skinkan, men spara så mycket fett som går. Lägg skinkan på ett stort sjok folie. Gnid in skinkan med kryddorna och packa in skinkan i folien.
Sätt in skinkan i ugnen med en form under. Sätt i en termometer. Kör skinkan tills innertemperaturen är 74 grader. Ta ut och låt den vila i 15 minuter. Öppna folien och provsmaka.

Underbart med varm kryddskinka.

(Spara spadet i folien till senare. Fungerar utmärkt i soppor och såser som fond.)