Bara ett par dagar kvar till Trettondagsafton och möjlighet till en ytterligare middagsbjudning för vänner och familj. Så här kommer ett förslag på en god förrätt bestående av pilgrimmsmusslor, mango och chili.
Pilgrimmsmusslor

4 personer
Ingredienser
2-3 pilgrimsmusslor per person
1 mango
1 – 2 chilifrukter utan kärnor
4 salladslökar
3 msk limesaft
1/2 dl olivolja
1 tsk färsk mynta
Salt
1 tsk äppelcidervinäger

Instruktioner
Tärna mangon, hacka chilifrukterna fint, skiva salladslöken, pressa limen och rör samman det hela med olja samt vinäger. Tillsätt salt och hackad mynta. Låt stå en timma i kylen.
Stek musslorna med salt i olja, servera genast.
Att dricka till
Halvtorr riesling. Kloster Eberbach Riesling Spätlese (nr 6257).