Snabbt, smidigt och fantastiskt gott. En pasta som gör sig bra vid de flesta tillfällen.

Pasta med musslor

4 personer

Ingredienser
1 kg hjärtmusslor
3 vitlöksklyftor
2 dl vitt torrt vin
Olivolja
2 krukor koriander alt persilja om så önskas
Spagetti alternativt tunn tagliatelle

 

Spagetti vongole

Instruktioner
Skala och hacka vitlöken och stek den i olja i några minuter tillsätt vinet och höj temperaturen, tillsätt musslorna och en kruka hacka koriander  och lägg på ett lock.
Koka i cirka tre minuter, sila av spadet och håll musslorna varma, koka ner spadet till 1 / 4 – del. Koka pastan under tiden.
Häll buljongen över musslorna tillsätt den kokta pastan och tillsätt olivolja efter smak. Tillsätt skuren koriander och servera.

Att dricka till
Vitt vin, till exempel en Frascati.